Rabu, Mei 06, 2015

Masalah Tak Boleh Tidur Lepas Study Lewat Malam


Assalamualaikum , hi guys !

Kononnya nak study awal , dari pagi . dan .......



"Im going to destroy your future." cakap telefon kepada Aaizaatt Azhar.

Hahahah , jadi aku start study malam ..

Now 6.09 a.m and i still cant sleep . My fault bcs take to much coffee . hahaha . Dari pukul 9 malam study sampai pukul 1pagi . lepastu tidur dan kononnya bangun pukul 3 untuk sambung study . buttttt , dah cuba untuk lelapkan mata , tapi tak boleh .

# TIPS UNTUK STUDY MALAM DENGAN SEGAR .

1. Buat coffee satu jug .
2. Buat kaw kaw memang gila pekat .
3. Isikan dalam botol air dan masuk dlm peti ais .
4. Minum semasa study malam , rasa haus je minum , dan minum sampai habis .

Dan anda akan merasakan kesegaran yang superb pada waktu tersebut .

 !!!AMARAN !!!
Saya tidak akan bertanggungjawab atas kesulitan untuk tidur selepas itu . hahahahahahaah

Menyesal jugak ikut tips ini , hahaha sampai kesudah tak tidur.

# TIPS UNTUK RASA MENGANTUK.

1. Tengok TV atau meneroka internet dlm keadaan gelap , ini akan membuatkan anda rasa teramat ngantuk.
2. Kalau tidak berjaya cuba untuk membaca buku-buku ilmiah . Tidak digalakkan membaca buku cerita , takut ketagih sampai tak sudah membaca hahahha .
3. Kalau tak boleh jugak , cuba untuk membuat latihan addmath , bila dapat soalan aneh , mesti akan terasa ngantuk . hahaha


Ya Allah , dan 6.30a.m . Ni adalah masa sepatutnya aku mandi dan bersiap ke sekolah . Haihhhh !! exam nak dkt !!! Nanti mengantuk !! Tak faham cikgu ajar apa !!! AIZATTTT !!!!!!!


3 ulasan :

Fyda Noh berkata...

Kalau dah melebihi waktu sepatutnya tidur memang tak boleh tidur dah. Tapi kalau buka Quran, konfem ngantuk :p

laman blog saya berkata...

terima atas perkongsian tips tapi saya tak suka minum kopi
:-)

MK Hakimi berkata...

Masa undergrad dulu biasa study lewat malam. Tp skrg dah xboleh...udah tua. Pkol 11 sure dah ngantuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2012 Reserved to Aaizaatt Azhar