Sabtu, Julai 11, 2015

Pertandingan Clap For Health Antabax ( Tepukan Kesihatan )



Assalamualaikum pembaca semua !!

Kami daripada kumpulan The Skies ( Saya , Syahirah Zul Hisyam , Nur Ninanisa , Syahmi Halim ) mewakili SMK Serendah untuk bertanding .

Siapa yang mempunyai akaun Facebook mari ramai-ramai tolong vote video kami yang telah hasilkan di " The Skies- Smk Serendah " . *click*  .

Lihat di kiri video dan *click* vote .. Thanks yang vote ;)))) .

Kalau sudah vote , sila tinggalkan mesej di ruanggan comment di entry ni untuk saya melawat dan follow blog korang :"D hehehe.

Khamis, Julai 09, 2015

No Title


Assalamualaikum semua pembaca .

Harini aku bukan nak update pasal pengalaman mengembirakan , aku nak update pengalaman yang agak sukar buat aku .

Aku memang dilahirkan sebagai seorang yang agak riang , sporting , dan jenis kawan semua orang , tak kira la orang tu hitam , putih , hijau , gemuk , kurus atau halimunan sekalipun . Aku memang kawan semua orang .

Tapi keutamaan aku sekarang adalah "PEREMPUAN" .


Aku memang ada ramai kawan perempuan . Tapi yang paling aku lemah adalah bila orang perempuan yang aku selesa berkawan , berkongsi rahsia , berkongsi kenangan , berkongsi masalah , dia ingin berkongsi hati dengan aku . You know what I mean ? , hmmm yaa , dia luahkan yang dia suka aku .

Aku kalau dalam situasi ni , aku akan terdiam seketika . Aku akan gelak kecil dalam hati aku . Dan persoalkan , KENAPA AKU ???!?!?! . Almaklum aku agak sakai , selekeh , entah apa apa . Kenapa pilih aku ?? Aku takda masa untuk bercinta mahupun bercinton atau bercintin , tidak sama sekali terlintas dalam hati aku untuk bercinterr . Aku baru umur 16 tahun kot , aku lebih tumpukan study aku yang kian merosot , addmath , fizik , bio , kimia aku yang agak sukar untuk difahamkan daripada aku nak fahamkan hati perempuan .

"Aaizaatt , kau jaga-jaga sikit , sebab perempuan ni hati dia lembut , walaupun muka kau tak sekacak mana , tapi kalau hati perempuan tu dah jatuh , dia akan jatuh betul-betul" kata-kata akak aku

Dan yang paling dilema dalam hidup aku adalah , terima atau tidak , bahagiakan dia dengan penipuan atau deritakan dia dengan penolakkan ?

Aku sayang semua kawan aku .

Adakah wajib bagi perasaan sayang diselesaikan dengan hubungan "couple" ?

Bagi aku tak , sayang ni memang lumrah manusia akan ada , so kalau kau sayang kawan sejenis jantina kau . Adakah kau perlu couple dengan dia ? Yess kau akhirnya faham !!

Jadi aku rasa lebih selesa jadi kawan , kalau ada jodoh , kawin , kalau takde kawan ..

Aku memang jenis cepat kasihankan orang , dia kawan aku , dan aku sayang dia , aku taknak dia disakiti , jadi takkan aku nak sakiti dia ?

Jadi adakah perlu aku terima dia dengan penipuan ??
Ohhh nahhh !! . Aku kira macam dah anianya dia.

Jalan penyelesaian yang aku akan buat adalah dengan JAUHKAN DIRI DARI DIA.

Adakah aku kejam ? bagi aku tak . sebab aku tengah usahakan dia dari melupakan aku . Aku rasa itu perlu.

Apa perlu buat kawan kawan suka kita ? Apa perlu lakukan , Suka kawan sendiri , Suka sahabat sendiri , Suka sahabat karib , Kawan suka kita , Apa perlu buat .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2012 Reserved to Aaizaatt Azhar