Rabu, November 04, 2015

Perginya Seorang Adik, Boboy - Entry Sedih




Assalamualaikum semua , baiklah , maaf aizat dah jarang sangat sangat update blog ! muahahahahha . Yelah form4 , macam-macam hal , exam akhir tahun lagi , jumaat ni last paper , addmath paper 1 and paper 2 , masyallah 😭 hahahaha .

Apa-apa pun adik yang aizat mention dkt tajuk tu sebenarnya kucing aizat ,  boboy .

Ok , Mesti tertanya-tanya kenapa setelah sekian lama tak update blog , tiba-tiba aizat update ? hahaha . Ok baru je berlaku tadi , aizat dah lepaskan boboy iaitu kucing parsi hitam gebu mel mel aizat dkt kawan abang Aaifaa .

Nak kasi gambar , tapi disebabkan masalah computer dkt bilik aizat dah dibukak . Sebab meja study sempit , susah nak study . Jadi itu jugak merupakan alasan kukuh kenapa aizat dah lama tak update blog hahaha . Sekarang update pakai apa ? hahahaha sekarang ni aizat update blog pakai Phone . Act first time dan tak sangka boleh update . Kalau tahu sebelum ni boleh update , dah lama aizat update semua luahan hati hari-hari 😂 hahahaha .

Ok , kisah boboy ni , masa umur dia 3 bulan , ayah beli dia dengan harga murah . Sebab dalam adik beradik boboy , boboy hitam , kira mcm harga dia rendah la . Kejam manusia menilai dari rupa ! hahaha . Ayah memang nak cari kucing parsi pun , masatu memang dah ada kucing siam , putih cokelat . Comel sangat bernama mikey . hahaha . Ok lepastu ayah pun call penjual
boboy . Ayah masatu terjumpa dkt Mudah.my . So ayah pun deal nak jumpa dkt stesen minyak petronas , tapi lupa dkt mana . hahaha masatu sek rendah lagi . Lepastu masa bawak masuk kereta , dia bising gila , mengiau je , hahaha . Lepastu masa bawak dkt rumah lama , dkt taman idaman . Dia malu-malu . Masuk bawah sofa hahaa .

Masatu mampu la , sebab badan dia kecik hahaha . Then kiteorg jaga boboy sampailah tadi 😭😭😭 , sekarang dah pindah rumah dkt Serendah Utama , dan aizat pun dah berumur 16 tahun . Gosh lamanya boboy hidup haha . Ok tujuan utama nak kasi boboy dkt orang , sebenarnya takde siapa nak jaga dia , mean ada je makanan hari hari , cuba dia takde sapa nak belai , sebab semua busy . Mak busy , ayah busy , lepastu aizat busy dengan hal sekolah . Akak-akak semua belajar dkt universiti. Memang kesian dkt dia .

Dan baru-baru ni dia pun dah mula buat perangai . Merajuk sikit dia kencing dkt baju yang belum dilipat . Lepastu dia berak dkt pasir khas , dia taburkan pasir tu. Dan akak sulong aizat insyallah akan dapat baby baru . Baby kedua , jadi mak risau sebab bulu kucing ni bahaya untuk baby . Dan aizat pun sebenarnya alah dengan bulu kucing , nanti mata gatal , bersih mcm nak gila hahaha .

Semalam dapat tahu ayah nak cari penjaga , jadi semalam dah start rasa lain macam je hati aizat haha . Then pagi tadi . Opss petang hahahha , bangun lewat hahahah . Petang tadi dapat tahu ada orang nak ambil dia tadi . Risau jugak kalau-kalau dapat penjaga yang kejam , pukul kucing hmm . Sebelum tu memang belai-belai dengan dia , selfiee , snap gambar dia banyak-banyak huhuhu .

Tadi masa aizat tengok penjaga baru tu , gayanya memang meminati kucing , tambahan dia ada 10 ekor kucing dan dia jugak mcm orang yang kaya . Hahahhaa , maksudnya boboy akan happy :') . Mak peluk akak tu dan cakap "jaga boboy elok-elok" . Lepastu mak tak kasi akak tu tukar nama dia , biar kekal jadi boboy . hahaha .

Amat terasa kehilangan 😭😭 hmmm rindu boboy hahaha .

*Nanti bila on computer , aizat post gambar-gambar boboy ok" haha

1 ulasan :

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2012 Reserved to Aaizaatt Azhar